• info slider 1
  • info slider 2

Tarieven en nota

De tarieven voor tandarts en orthodontist worden in Nederland door de overheid vastgesteld.

De tandartstarieven kunt u pdfHIER nalezen. Voor orthodontie klikt u pdfHIER.

Toeslag voor de meerkosten i.v.m. corona

Samen met de zorgverzekeraars heeft de NZa besloten dat het vanaf 1 augustus 2020 mogelijk is om de extra kosten die door de corona-uitbraak zijn ontstaan, te vergoeden. Deze toeslag van € 4,26 is een tegemoetkoming in de kosten die samenhangen met de zorg van onze patiënten, zoals triage en (extra) persoonlijke beschermingsmiddelen.
U vindt de toeslag terug op uw nota met de code C88 (bij tandheelkundige zorg) of F902 (bij een orthodontische behandeling).
De toeslag met code C88 wordt voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering? Dan wordt de toeslag in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Hierover kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar. De toeslag met code F902 wordt alleen vergoed als u een aanvullende verzekering heeft met een module orthodontie.

Uw rekening

Uw tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende prestaties die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld. Deze tarieven zijn vastgesteld door de overheid. Na de behandeling ontvangt u van ons de rekening digitaal via ons beveiligd portaal of op uw verzoek per post. U dient deze nota, indien u voor tandheelkunde verzekerd bent, zelf bij uw zorgverzekeraar in te dienen.

Ter verificatie vragen wij bij het inloggen u om uw postcode, huisnummer en geboortedatum. Dit is de geboortedatum van de persoon die behandeld is. Als extra veiligheid zal ook uw 06 nummer straks nodig zijn om per sms een inlogcode te sturen. U kunt de nota per iDeal betalen, het bedrag wordt dan eerst op een tussenrekening van iDeal gestort.

Op tijd betalen

Wij hanteren een betalingstermijn van 30 dagen. Daarna ontvangt u van ons een betalingsherinnering. Ook deze ontvangt u digitaal via ons portaal, indien geen email adres bekend is per post. Blijft dan alsnog de betaling uit dan schakelen wij een incassobureau in. De bijkomende kosten hiervan komen voor uw rekening. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact opnemen met onze administratie.

Is er sprake van een conflict m.b.t. de betaling van nota's dan zullen wij alleen nog acute pijnklachten behandelen tegen contante betaling.

U kunt hier de volledige betalingsvoorwaarden nalezen

Partners

KNMT
KRT
KRTP
ONT
NVM

Adres

Mondzorg Drenthe - Erica
Kerkweg 4A
7887 BG Erica

0591-301292
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tandarts Plaatsen

Openingstijden

Ma:
Di:
Wo:
Do:
Vr:
08:00 - 17:00
08:00 - 17:00
08:00 - 17:00
08:00 - 17:00
08:00 - 17:00

Telefonisch bereikbaar op
werkdagen van 8:00 - 17:00